Κοπής
Περιγραφή
ΜΑΝΟΥΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Έχει χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος ως "το πιο εξαιρετικό παραδοσιακό Ελληνικό τυρί τυρογάλακτος". Είναι ένα κρεμώδες μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από απόσταγμα αιγοπρόβειου τυριού στο οποίο προστίθεται γάλα και κρέμα. Διακρίνεται για την ευχάριστη, γλυκιά και ήπια γεύση του, ελαφρώς αλατισμένο, με χαρακτηριστικό άρωμα. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί, αποτελεί συχνά συστατικό στις πράσινες σαλάτες, στα τοστ και είναι πολύ καλό συνοδευτικό του κρασιού.
Έχει χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος ως "το πιο εξαιρετικό παραδοσιακό Ελληνικό τυρί τυρογάλακτος". Είναι ένα κρεμώδες μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από απόσταγμα αιγοπρόβειου τυριού στο οποίο προστίθεται γάλα και κρέμα. Διακρίνεται για την ευχάριστη, γλυκιά και ήπια γεύση του, ελαφρώς αλατισμένο, με χαρακτηριστικό άρωμα. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί, αποτελεί συχνά συστατικό στις πράσινες σαλάτες, στα τοστ και είναι πολύ καλό συνοδευτικό του κρασιού.